GOTT NYTT ÅR

                                

- nu ska jag gå in i duschen och tänka ut ett bra nyårslöfte ..


jag nominerar mig själv till världens bästa kompis

.. för ikväll ska jag bjuda min fattiga kompis Denize på middag, visst är jag snäll? Sen ska vi på bio men de får hon fasiken betala själv !

                                                    


vissa människor kan inte lära sig utav sina misstag

.. typ som jag !



Idag firar vi 2 månader, skål !

För 2 månader sedan landa dessa två underbart vackra tjejerna i Sydney ..

                           
                                            - Vi vet att ni saknar våra bravader ..


(fick nyss reda på att jag tydligen är ledig fram till onsdag, så nu ere fest!)


regn regn regn reeeeeeeeeeegn

På våran julafton hade vi strålande sol, men när vi vaknar upp dagen efter vare som himlen hade öppnat sig och de spö regna och vädret bara fortsätter..
Alla planer för stranden samt hästracet vi hade sprack då ingen tjej vill gå ut i regn med fixat hår samt smink !
Vi sluta juldagen med att spela spel och äta massor med skräp och annandagen med mc donalds, film-maraton och massor med tjejsnack !

Idag är det min sista lediga dag och planen är att försöka få i sig lite mat samt SHOOOPPPPING :) whioo



over and out


Nu e de julen igen nu e den jul igen

Hade en väldigt väldigt bra julafton igår, vi började dagen med pepparkakor senare mötte vi upp några svenska tjejer nere på stranden.
Inför kvällen mötte vi upp Sara och jag hade fått ansvaret att baka paj till middagen så det var bara sätta igång med bakning..
När vi alla  var hos irländarna börja vi äta mat .. massor av mat! Och sen till det roliga PRESENTER whioo, vi hade en varsin person som vi skulle köpa 1 present till och jag hade Pete - som jag gav en scrap book med massor med bilder. Jag fick vääärlden bästa present av diddi med kort till varje present med en liten notis på baksidan :) mkt mkt uppskattat!

  

    
        
                                                           

                        


God jul från oss alla till er alla !


som ett paket på posten

Fick ett meddelande av Denize på jobbet idag där de stod "du har fått paket" - nu visste jag ju att det var från min kära mamma, men jag älskar att få roliga saker på posten.
När ja kmr hem öppna jag det självklart och i låg det JULGODIS mums.. Samt min klänning och mitt favorit läppsyl! Fick dock tårar i ögonen då jag kände hemma doften på klänningen ! 

                                                     

Har vart väldigt tyst från min sida denna helg, men jag har jobbat hela helgen samt att Jennie och hennes kompis Malin kom över. Så vi har passat på att åka över till Manly beach, mkt mysigt ställe men stranden var inge bra ! Jobbig sand och smal strand.. men men livet kan inte alltid va lätt här borta i VÄRMEN! - speciellt inte när jag stoppa upp huvudet i en grill på jobbet och brände mig, mkt mysigt MKT mysigt ......
Juste ! I Manly har dem en svensk shop och av några vänner hörde vi att dem hade julmust så detta var en stor anledning varför vi åkte över dit. När vi kom in i shoppen var självklart ALLT utplockat till våran besvikelse, men så när vi kmr fram till kassan börjar jag beklaga mig över pepparkakorn samt julmusten tills tjejen bakom kassan säger "vänta.. ni kan få ta min burk jag la undan, det är ju trots allt jul" VILKEN SUPER KVINNA !

                         

Snart är det jul och jag har 5 dagar ledig från jobbet OCH imorgon kmr Sara whiooioooooo

                                    

 


fåglar fåglar fååågel-jävlar

Det börja för någon vecka sen då jag hade fönstret öppet i köket när ja laga mat.. - jag satt inne i vardagsrummet då jag plöstligt hör något skumt i köket och sjävklart var första tanken JÄÄÄVLAR de kokar över. Men det var en duva ... Jag är väl inget fan av fåglar så jag börjar skrika och sprang därifrån, diddi kmr kvickt ditt och kollar läget och frågar vad felet är - men då när jag väl förklarar incidentet skakar hon på huvudet och säger " aldrig .. du inbillar dig".

Senare den dagen hör jag något mer i köket och jag går genast dit och kollar, vad tror ni ? Jomenvisst sörru .. fåglar IGEN men denna gång var dem 2 dessutom. Jag springer ut fort från köket skrikandes medans Denize går till köket har dem jävlarna flugit ut igen !! - ingen har riktigt lyssnat på mig ang dessa äckliga små varelser så en dag när jag gick till jobbet attackera en fågel mig från ingenstans, självklart var detta också utav en duva (dem måste ha gaddat ihop sig emot mig).
Men iaf .. Så idag kmr jag ut från duschen och vad ser jag ? JO en duva vandra från köket in i vardagsrummet som en KUNG ! Som tur satt Denize & Nora i soffan så nu fanns det iaf vittnen, medans jag stängde in mig på toan och Nora i hallen så försökte Denize jaga ut denna mystiska varelse som självklart skulle flyga in i varenda rum också!
Som tur kan nu även Denize och Nora instämma att vi faktiskt hade en duva inne i lägenheten.


- Vad vill ni mig duvor ?


nu mina damer och herrar -

Ska jag introducera en ny kärlek i mitt liv! Jag har de senaste veckorna levt på en sorts "flingor" eller man kan nog mer kalla dem museli/crunchies någonting. Iaf dem är underbara och eftersom jag aldrig lagar mat längre så lever jag på dessa underbara små saker samt yoghurt, humm stavar man det så ? aja här är iaf en bild till er ..


                    

och eftersom jag ÄLSKAR kanel är dessa små underbara uuuunderbara bästa frukosten/lunchen/middagen.


Älskar allt som har med random att göra

I måndag jobbade jag det tidiga passet och sluta vid 13 och när jag väl kom hem insåg jag att jag inte skulle jobba förens kl 17 dagen efter såååå varför inte försoka ta kvällen till akt att hitta på nått skoj. Men då alla var sega eller panka så insåg jag att det var bara sätta på sig mys kläderna och inse att det inte kmr ske nått skoj.
Men så helt plötsligt knackar det på dörren och in kmr Ali samt Jaki (två vänner till Damian) efter lite övertalning från deras sida drog vi på oss andra kläder. När vi kom ut stod goonet och vänta på oss..

Vi drog till en bar nere vid stranden, detta ställe har 300, 500 ml eller 1 liters öl och vill man kan man beställa med olika fruktjuice - självklart valde både jag och Denize mango. Mkt gott ..
Efter en rad olika drick-spel bestämde vi oss för att gå hem, där goonet väntade ! Kvällen slutade med ett besök på 7eleven och senare på Hollywood avenue för lite mys :) 

                         
                                                

På fredag kmr Jennie och hennes kompis hit från nya zeeland samt en vän från melbourne ! Ska bli kuuuuul !




julstämning

Finns inte, att fira jul i 40 graders värme är inte samma sak som att fira med kyla och .. kanske lite snö ! Vi disskutera nyss om hur det skulle vara bättre om vi faktiskt hade julpynt, julmusik, julgodis, glögg, pepparkakor´, lussebullar SAMT det viktigaste, julmusten !

Vem som helst är mer än välkommna att skicka ner någon form av present som skulle förgylla vardagen för två små förvirrade svenskor i landet långt långt borta..

2/8 Kenilworth street
Bondi 2022 NSW
Australia


                                                                                http://www.youtube.com/watch?v=X4KCBaVMh7k


Juste ... Glad lucia ! whioo

jag onskar att jag ocksa hade lussebullar samt pepparkakor med julmusik samt alla mysiga lucia-tag!

where the magic happens

Pa jobbet i fredags blev de krig mellan agarna och min boss och bossen over baren beratta att massor har klagat pa han och nu hade han gjort massor med fel med mat bestallningarna sa kockarna lacka och blev galna. Men sa gar de nar man anstaller en som inte kan prata eller forsta engelska..
Helgen var ganska seg, jag jobbade till i lordags morse sa pa kvallen bestamde jag och Ais att ga ut och ata nagot latt och dricka nan flaska vin.
Vi motte upp nagra vanner till Ais och Nora och gick vidare till en bar, efter 2 flaskor vin gick jag vidare till Swiss hotel for att mota upp Quentin och hans vanner. Efter nagon tiimme dar bestamde jag mig for att aka hem och val pa bussen motte jag upp nagra engelska killar sadar random, mkt rolig busstrip !
Men iaf till helgens hojdpunkt sa idag fick vi ett samtal och vi stryde bilen mot Jamberoo ca 2 timmar fran Sydney till en vattenpark. Det var jag Pete Nora James samt Beno men redan efter 20 min stanna vi for att ata och nar vi antligen kom ut pa motorvagen borja var lilla roadtrip :) JUSTE dagen den riktiga hojdpunkten var att vi hitta en "sakallad" tubing, hihi ! Fast egentligen var de bara en tube pa vatten som flot.. Inga barer eller alkohol men iaf, de kandes bra att flyta runt dar :)
Nu ska jag lamna tillbaka datorn, see ya

Jag sover på soffan i natt !

Hitta nyss den här snyggingen i vårat rum - jag sover INTE där i natt, inte ens chans !





                            


Blir en yttligare natt på soffan då diddi vart sjuk de senaste dagarna !


en natt pa ett hotel eller aka och rida .. ?

Detta dilemma gav Mr. P mig idag om jag gick till banken och forsokte klara mig sjalv utan hans hjalp (han har likasa som mamma insett att jag garna inte gor sanna "vuxen" saker sjalv), jag forsokte med att jag inte vet hur en australiensk bank ser ut m.m .. Men tydligen eller uppenbarligen ar han inte sa korkad!
Iaf sa hade jag bestamt mig att skita i banken men jag vill verkligen veeerkligen rida och nar P gav mig erbjudandet och menade pa om jag inte gjorde det helt sjalv idag sa skulle det aldrig bli av.  Sa det var bara forsoka bestamma sig - hotel - hastar - hastar - hotel .. humm, tyvarr vet P att hastar gar fore det allt men jag lova att tanka igenom detta.

Men sa vandra jag runt i Westfiled och passerade denna uuunderbara djuraffar (som mamma skulle do om hon fick se) dem har namligen valpar i glasburar m.m, lite hemskt men dem ar sa fruktansvart sota ! Varje gang jag e ledsen eller bara vill se lite karlek gar jag dit - och blir glad igen. Iaf jag passerade dessa underbara kattungar och sma valpar och insag att jag faktiskit fick lite stryka att ga in pa banken och leka vuxen. In your face PETER !



pa. jag hatar fortfrande mitt jobb och nu ska jag pa bio. ds


- "trust me im a doc" ..

                                                    
                                                                                                                 Han gör mig glad.


Australienska köttbullar ..

SMAKAR SKIT .. Jag och Diddi har pratat om köttbullar sedan vi kom hit och när vi var och handla häromdagen hitta vi till vår glädje köttbullar i mataffären, whioo ! Men till vår besvikelse smaka dem bajs med stora bokstäver .. (inte för jag ätit bajs, men ändå !)
Ni som gillar hemmalagade köttbullar skulle nog kunna finna någon slags glädje i dem, men i mitt hushåll ska det vara Mamma scans !

Jag hatar verkligen mitt jobb, sprang in på toan för att gråta idag - för så mkt hatar jag det. Och som alla små flickor gör så "gick" jag såklart till mamma för att klaga/lätta mitt hjärta. Och detta var svaret jag fick tillbaka;

"Hej
Hälsa från mej och be chefen dra åt h-vete. I Sverige behandlar vi inte personal på det viset."

Detta hjälpte dock inte för nu saknar jag henne ännu mera och vill gråta lite till, Diddi inte hemma heller och jag känner mig väldigt ensam idag - så därför tycker jag faktiskt otroligt synd om mig nu.


..


förbenat också..

Jag hade bestämt mig för att försöka att inte skaffa mig ett servitis jobb pga av dåligt betalt,dåliga timmar och bara skit ! Och ska jag jobba som servitris vill jag jobba på Skytteholm för jag trivs verkligen med all personal där, + att jag måste erkänna - det finns ingen chef som Stefan! Som tur har vi en kock som påminner exakt om en från Skytte, så känner mig lite hemma ..
Iaf så idag börja jag kl 6 på morgonen och fick lämna lägenheten kl 5 för att hinna (vilket jag ska göra imorgon med), anyway så berätta min inte så underbara "chef" att jag ska nu tydligen jobba 40 timmar i veckan med 1 dags ledigt och då dog jag. Igår fråga han mig hur mkt jag ville jobba och 4-5 dagar HELT okey kanske tillomed 6-7 någon vecka sen få vara ledig kanske 3 dagar! Men icke..
Jag stred iaf om att jag skulle få julen av, åtminstonde 24-25-26 samt 31-1 men vi får se vad som händer! Förhoppningsvis har dem stängt sa han och dem gillar mig för mkt tror jag för jag har tydligen fått platsen som en av dem 4 "huvud"servitriserna (vi ska kunna allt och lära andra) Ska bli intressant! Jag kan inte ens kassan.. Imorgon får ja reda på lönen min så är den dålig funderar jag faktiskt att tacka nej och endast jobba extra och ta ett bar jobb, dock är det här jobbet bra för jag kan typ lämna när jag vill (även om de vill att ja stannar åtminstonde till typ den 15-23 jan) samt att dem har erbjudit mig att lära mig att stå i baren och som barista.

Under dagen så kom min såkallade "chef" fram med kockarna och sa "Kim - du har fått uppdraget att göra marketing för våran resturang (den är nämligen helt nyöppnad). Och självklart tänkte jag då - "ja men super, de kan va kul" Sen när jag insåg att jag skulle stå utanför vid darling harbour i SVARTA KLÄDER OCH LÅNGBYXOR försöka locka in kostym-nissar & turister till oss - var det inte lika kul längre.



Detta inlägg blev långt, men iaf ! kort och gott, jag träffa Max samt hans vän Teo tillsammans med Pete :) Jätte kul att se dem, får se hur länge de stanna här! Verka som de hade planer på att dra upp mot östkusten ett tag !


over n ooooout


pengar pengar pengar ..

Jag har köpt allt jag har sett idag.. (nästan) vet inte vad som flög i mig men jag kände verkligen för att köpa DEN där kjolen och DE där shortsen samt ett linne och .. massor med mat.. och julsaker ... samt en present till en vän som betyder väldigt mkt :)
Jag har ångest nu .. MEN det gör inget för jag är på sådan suuuuper humör, känns som jag är en superkvinna idag! Ingen kan stoppa mig ! (vet dock inte om de är följder till att jag har missbrukat kaffe på jobbet idag)

Idag böev jag erbjuden jobbet och imorgon får jag reda på lön m.m samt att jag även ska börja kl 6 imorgon bitti - vilket betyder att jag måste lämna lägenheten imorgon kl 5! Avis ? .. Det är så svårt att gå upp på mornarna när man ser att Denize ligger över hela sängen och sover som en gris.



Hände en annan väldig rolig sak idag ! Min "kusin" ringde idag och berätta att han är i stan och ska stanna här ett tag framöver - jätte skoj ! jag visste att han skulle komma ner men aldrig när, så idag ringde han från okänt nr så blev väldigt chockad ! Iaf .. vi ska förhoppningsvis ses ikväll !



over n ... out

Men tjenare, hänger du här ofta eller .. ?

Sometimes love can come and pass you by
While your busy making plans
Suddenly hit you and then you realize
It's out of your hands, baby you got to understand

 http://www.youtube.com/watch?v=rgxfthPHTwc
= lyssna på låten vett ja!


Check in, Check IN CHEEEECK IN then put the note under the bell ooookey?

Hade mitt provjobb på Lime Cafe idag. Skulle börjat kl 10.30 men de ringde igår och frågaom jag kunde komma in tidigare och börja kl 8 ist, UNDERBART tänkte jag.. Här har man gått upp sent om dagarna och så ska man plötsligt behöva lämna huset vid 7.
Sen tappa jag min tågbiljett så jag fick köpa en ny för att komma ut från tågstationen jaaaaaa men sen när ja skulle åka hem funka inte den så jag fick köpa en till, rolig va ? När jag väl kom till jobbet så fick jag vänta i ca 30 min innan jag fick börja göra nått, men tror jag fick det iaf !
Dem bad mig att komma in imorgon och jobba frukost & lunch, men däremot kom manager idag och fråga om jag kunde göra en kopp kaffe .. med en expresso-maskin och det står inte på mitt cv att jag kan sånt. Men skulle nog faktiskt kunna påstå att jag kan faktiskt göra en latte nu, tillomed 2!
Själva jobbet var ganska tråkigt och ena kocken är sååå läskig, men whatever .. jag behöver pengarna !




RSS 2.0