?

 ..... vad hände igår ?

King street, juste jaa ! vänta vart sa du att det var ? ööh jamen precis.

Så nu vad det gjort, var och kollade på opera huset tidigare samt habour bridge och jag ska väl passa på att berätta också att jag är kär i denna vackra, fina, underbara, bästa staden ever ! Man skulle kunna säga att det är en blandning mellan spanien, england samt sverige på vissa sätt och alla är bara så vänliga!
Man kan gå fram till vem man vill och bara börja snacka om de skulle va så, hemma är alla så ... gråa & tråkiga. Jag antar att vi svenskar är ganska dryga .. ? eller ?!

Ikväll ska jag och denize mötta upp några vänners vän på en japansk resturang någonstans i Sydney, kan berätta att jag har INGEN aning ens vart vi ska. Äventyr eller katastrof ? .. ni känner mig, så jag säger inget mer.

    





te & kakor

Så nu har man provat på goonet med, det smaka helt okej faktiskt efter ett tag med lite juice i!
Senare gick vi till en klubb här i närheten och självklart drog jag en vurpa .. Underbart kul men inte bara jag, en tjej snubbla i trappan och föll några steg ner. Sen ställer hon sig upp och säger " oj.. jag tror jag ramla lite där "

Idag har vi vart och inhandlat lite kläder för halloween och gjort pannkakor. Men att vända pannkakor med en sked och slev går sådär så bättre pannkakor har man väl gjort i livet.
Imorgon är tanken att vi ska utforska stan när dem andra jobbar sen ska vi försöka ta tag i våra cv och söka jobb .. blääää !

Lägger in lite mer bilder från Kina eftersom de inte funka tidigare också :)

    


Och nu var vi här igen ...

Här börjar det igen! Ikväll har irländarna välkomms-party för oss och vi ska pröva det välkända vinet - goon ! Så låt oss säga som dem andra " see u on the goon side mate "

Jag vet inte om jag nämde att vi tjejer i Peking förlängde våra ögonfransar och jag avskyr det .. Kan inte ångra det mera, dem gör så fruktansvärt ont och är väldigt obekväma ! Kände att jag behövde få ut det !





jag trodde jag visste bättre ..

Vad hände .. ? Tydligen har jag inte lärt mig så mkt under mina 20 år, att dricka utan att ha ätit något samt inte sovit mer än 2 timmar de närmsta 24 timmarna. Lyckat Kim haag !



                                                                   


" jag la en .. "

ett misslyckat ogonbryns nopprings forsok, en macka, en klanning, en kofta, en massage, en dusch, en kaffe, ett flyplan, tva flygplatser senare ...
G'day SYDNEY!

"Det är för att en annan gris har vart här innan .."

Blev shopping hela dagen igår med, kom tyvärr hem med ett par till skor (7 nu) samt en till väska till och lite mer.. Bästa shoppingen här, slår det mesta tillomed Thailand. Allt är så billigt och att pruta är en sport!
 Dagen igår innehöll förlängning av ögonfransar samt Peking anka, vi tillsammans med Peter gick till en lokal kinesiska resturang och beställde in lite av allt möjligt samt en stor Peking anka. :)

Idag är det sista dagen i Peking och bara några timmar kvar tills vi beger oss till Australien - Sydney ! Jag och Jossan klev upp jätte tidigt och ska nu iväg till Subways och käka en macka, sen har vi en bokad tid på oli massage .. myyyyyss ps. jag har fått som en .... Halsböld ? (jätte fräscht jag vet) men det försvinner aldrig, trotts att jag har medicin nu, jätte jobbigt!
 
                                                             




aja subway väntar ...


Shop until u drop ..

Idag fick vi låna Peter chaufför igen och besökte Det himmelska templet & Sommarpalatset, oh my god var vackert Sommarplatset var :) Bilderna blev väldigt dåliga pga av den ständga dimman i detta land .. Men vackra saker är till för att sparas som minnen !

Men iaf.. Till det viktigaste ! Shopping ... NAJS ! Nu kom vi nyss hem från Silk market där vi har sprungit runt och dealat som galningar. Inga trevliga kineser man har att göra med här, några sprang efter Jossan & Calle skrikande "are u gonna buy that ? whaaat shut up, do u wanna buy?!??!" och grejor.. En svettig dag helt enkelt !
Nu tänkte vi snart gå ut och äta en bit och det förtillfället står det mellan Hooters eller Heiniken ! tufft val .. haha



seee ya


 
Det himmelska templet                     ... mer bilder kmr !  

Slagen av en katt

Dagen idag har vart ett stort frågetecken, vi vaknade av att Jossan kom inspringandes i rummet och berättar att klockan tydligen var 15 00, så det sög ju.. alla våra planer för dagen gick sådär, efter mycket tjat från vissa bestämde vi oss för att leta reda på Silk market. Men det sluta med att vi hamna vid en möbel affär och efter detta gav vi upp, men vi hann knapp säga buuh innan Peter ringde och fick oss till en bar och senare vidare till en av Pekings hottaste inneklubbar så det var ju najs, aldrig känns mig så nerklädd tidigare då vi alla fortfrande hade samma kläder från dagen. Men men .. sånt ät livet, vi är i Kina !

Peter har en väldigt oklar katt.. Tror inte jag träffat på en katt tidigare som verkligen inte vet att han är en katt, nyss hoppa han på mig bakifrån och försökte komma upp på mitt huvud, tidigare när vi kom hem hade han tillsammans med hunden käkat upp hela Peters påse med ikea varor... Bra team !

Schemat för dagen imorgon är ;
Himmelska templet
Sommarplatset
och ... SHOPPING :)


Efterlysning; vart är Peter ?

Lite dålig uppdatering då internet vart lite halvt halt det senaste dagarna, så jag gav upp att en försöka kommunicera med omvärlden där hemma.

Nu har äntligen Jossan & Calle kommit till Kina, dem kom igår och nu bor vi hemma hos Jossans morbror Peter. I och med att vi skulle försöka hitta hit igår hände som vanligt lite halv roliga saker ...
Först tappa jag bort Denize (jag har mobil men inte hon, så ha ha..)
Sedan hade jag tydligen glömt min datorladdare på hotellet. Dock märkte jag detta idag för någon timme sen, så det var bara hoppa in i taxin och försöka iaf tänka tanken att den låg där, ist för att behöva göra det pinsamma jobbiga samtalet hem
                    "-eeehm bli inte arga nu men ni vet hur jag är!
                     - vad har du nu gjort kim ?
                     - asså inget.. men jag HOOOOOOST glömde/tappa/slavar bort min nya data laddare HOOOOST
                     - MEN KIM! hur många ggr ... blabla bla"

Ja ni vet ... Det samtalet !
Men iaf dagen igår innehöll bara slapp från vår sida med film och mys, senare på kvällen gick vi ut och åt tillsammans med Peter och hans kompisar.

Idag har vi vart effektiva och börjat leka riktiga turister, vi besökte Kinesiska muren (äntligen kan ja stryka den från min lista) senare besökte vi även Den förbjudna staden :) det var kul att se men man tröttna efter 10 min då det var miljoner av människor som försökte ta sig fram och det här med att trängas med kineser är inte min grej.
Senare under dagen passa vi även på att göra mer tjej grejor och fixa naglar samt fötter !


För att få er hemma att må bra så kan jag berätta att det var 25 grader här idag med sol och i sydney vare 36 häromdagen, avis ? .... det borde ni vara !








ps. peter brukar vara hemma vid halv 7 men kl är 1 nu och fortfarnde ingen peter. Han är inte världens bästa på att höra av sig men vi skulle uppskatta att han gjorde! Så Peter ser du detta RING! ds.





Livets hårda skola

Nu har vi snart passerat vårat andra dygn här i Beijing och det har varit både bra & dåligt, tror både jag och Denize kan instämma på att vi saknar ... pannkakor !
Igår bestod dagen mest av att ta igen sömn, vaknade kl 4 i natt klarvaken ..
Därför bestämde vi oss för att äta på hotellet vilket jag aldrig mer gör om, detta förstörde min matlust.
- Kyckling a la ben och slam

Idag har vi vandrat runt runt runt troligen i cirklar, eftersom allt i detta land står på kinesiska och ingen pratar engelska så blir allt plötsligt ett mission.
På schemat för dagen stod det;

 1. Det himmelska templet
 2. Något museum
 3. En park

Vi såg;

 1. Hus
 2. Taxi-bilar
 3. Kineser
 4. Starbucks                                                

                                                                                                                                     

Efter ha suttit på Starbucks i 4 timmar så begav vi oss hemåt. Imorgon kmr Jossan & Calle, ska bli super kul! Då har vi två till att vandra runt i cirklar med ..
Idag fyller min fina storebror 23 år ! Grattis från andra sidan världen :)


Dagen middag - Nuddlar m vatten från 7eleven.


Kims taxi-skola del 1

Det här med att åka taxi i Beijing är ett mysterium för dem flesta skulle jag gissa på, och här kmr lite tips för er kanske framtida Beijing resa.


 1. Ställ dig vid vägen och vinka lite lätt
 2. Ställ dig vid vägen och vinka lite mer bestämt
 3. Ställ dig mitt i vägen och skrik stop ching-chong-kalsong
 4. Ställ dig mitt i vägen och visa lite hud
 5. Ta närmsta flyget hem - du kmr troligtvis aldrig få tag på en taxi


Jag hade en gång en flightpack ...

Som sagt livet är nästan alltid lika underbart, iaf om man heter Kim Haag - tjejen som lyckas med allt.
Jag vet inte hur men jag lyckas men tydligen så lyckas jag med precis allt en människa kan lyckas med, och lite till ..
Som jag tidigare nämde så hade grejor i min väska runnit ut, men detta var inte slutet!
När jag och Denize gick runt och lallade på Arlanda insåg vi visst att gaten stängde kl 18 och joo vad var klockan ? Exakt .. 18.00, det var bara springa kors och tvärs, höger vänster, upp ner, framåt bakåt - jag tror vi sprang fram och tillbaka 2 ggr igenom gången innan vi faktiskt hitta till den lilla undan gömda gaten som låg lääängst och då menar jag verkligen längst bort, undan gömd i källaren längst ner i det djupast Arlanda.

Äntligen är vi framme i Beijing men min roliga timme (timmar) var fortfrande inte slut. För SJÄLVKLART hade mitt lås gått i baklås på flightpacken som jag har min ryggsäck i .. eller hade.
Efter lite klagning och rop på mamma insåg jag att det var bara ta till med våld, fram med nagelkniparen och försöka knipsa upp skiten - detta gick sådär men med lite ilska funkar allt och hulken i mig kom fram, jag lyckades dra upp det lilla hålet och rädda min väska från den förbannade flightpacken.                              
                                                                                                                                 
                                                          
                       

Nu ligger vi på rummet någonstans i Beijing, ska jag vara ärlig har jag ingen aning vart vi är, vi skulle lika gärna kunna vara i Japan? - jag är lost in China, men vi gillare!


Fortsättning följer ..
ps. jag vet inte om det är jag, men det luktar faktiskt häst i vårat rum? ds


Goodbye my lovers.

Vart ska jag börja .. ? Som de flesta vet är jag världens sämsta människa på att planera och har haft panik hela dagen med att packa, städa, tvätta och allt man ska börja med i tid. Men det är inte slut här, nej för precis innan vi ska sätta i bilen så inser jag att något i min väska har läckt ut .. KUL ! l Livet är nästan alltid underbart!

Just nu sitter jag på Arlanda och mitt plan lyfter om 30 min, det känns så himla konstigt! Det känns fortfrande inte som att vi ska åka men att lämna alla vid säkerhetssaken är alltid lika svårt dock.
Jag vill verkligen tacka alla gulliga kompisar som gjort min helg så otroligt rolig och natten igår .. Tack Nina & Karin! Ni vet vad jag menar ;)
Tiden börjar rinna ut .. Men nu har jag iaf skrivit nånting på denna blogg ! :)



Saknar er alla där hemma redan !


RSS 2.0